Az Újvárostól a Lövölde térig – galériatúra

Posted on Posted in Vezetett séta

A művészet sokszínűsége és sokfélesége ezen a sétán garantáltan lenyűgöz. Ezen a túrán is kortárs művészek sokaságát ismerheted meg, valamint műalkotásokat a legváltozatosabb méretekben és formákban a hagyományos képektől kezdve a performansz színpadias világán át a gigantikus városlenyomatokig.
A sétát a forgalmas Kossuth Lajos utcán kezdjük, ahol a nemrég nyílt Budapest Projekt Galériában a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) “Újváros” című kiállítását tekinthetjük meg, amely a művészeti egyetem fotográfia MA szakának csoportos kiállítása.
A galériatúra következő úticélja egy “csendesebb” városrészbe visz minket: a Klauzál téren található Chimera-Project Galériában Koós Gábor egyéni kiállítására nyerhetünk betekintést és kezdhetünk diskurzust az általa használt anyagok és gondolatiság mentén. A VI. kerületben maradva a forgalmas Király utca egyik bérházában hosszú évek óta működő INDA Galéria csoportos kiállítással vár minket, Útfélen címmel.
A város több kerültét bejárva a VII. kerület két kortárs képzőművészeti színterét ismerhetjük meg a túra végén: az acb Galéria már három helyszínessé bővült kiállító tereiben többek között Ladik Katalin, Pinczehelyi Sándor és Katarina Šević munkáiból is láthatunk majd ízelítőt. A Lövölde térhez közeli Fiatal Képzőművészek Stúdiójában a Stúdió Új Senior tagjainak (35 év feletti) csoportos kiállításával zárjuk ezt a túránkat.

Időpont: 2017. április. 22. (szombat) 11:00-14:00
Sétavezető: Tóth Pál, art consultant
Útvonal: Budapest Projekt Galéria – Chimera Projekt – Inda Galéria – acb Galéria (3 kiállítás) – Stúdió Galéria (FKSE)
Találkozási pont:
Budapest Projekt Galéria – 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 14-16.
Túra vége: Stúdió Galéria (FKSE) – 1077 Budapest, Rottenbiller u. 35.