Iparművészeti Múzeum | Breuer újra itthon

Posted on Posted in Kiállítás, Múzeum, Múzeumpedagógia, Workshop

Cím: 1091 Budapest, Üllői út 33-37.
Honlap: www.imm.hu
Nyitvatartás: K– V: 10:00 – 18:00

Kiállítás: Breuer újra itthon
A Magyar Nemzeti Bank Értéktár programjának támogatásával az Iparművészeti Múzeumba érkezett a világhírű, magyar származású építész és bútortervező, Breuer Marcell New York-i irodájának egykori berendezéséhez tartozó tárgyalóasztala. Annak ellenére, hogy Breuert a dizájntörténet egyik legkiemelkedőbb alkotójaként tartjuk számon, a magyar közgyűjtemények keveset őriznek munkáiból.
A tárlatban ráadásként hét további építész-iparművész kortárs iroda-berendezései is felsorakoznak. A tervezők, Molnár Farkas, Fischer József, Kozma Lajos, Bierbauer Virgil, Kaesz Gyula, Kovács Zsuzsa, Wágner László bútorai és a pályájukat ismertető archív dokumentumok által Breuernek a modern magyar enteriőr- és bútortervezésre gyakorolt hatása is megelevenedik.
Az egykori irodákat idéző fényképek, a tervrajzok és modellek között mozogva betekintést nyerhetünk az izgalmas tervezési folyamatba, a tervezők mindennapjaiba és nem utolsó sorban egy sztárépítész életterébe. A kiállítás programját szakmai és szubjektív tárlatvezetések, előadások, kerekasztal-beszélgetések, workshopok és múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik.

Program: Vállald be Breuert! – avagy hogyan indítsunk el egy vállalkozást Breuer csővázas bútoraival
Jelentkezz, ha érdekelnek a csővázas bútorok, a design, illetve a brandépítés és egy Breuer vállalkozás beindítása! Beszélgetős, gondolkodós tárlatvezetésen és aktivizáló tevékenységeken keresztül próbáljuk megfigyelni művészi és vállalkozói szemmel az 1930-as és az 1950-as évek sztártervezőinek asztalait, székeit, tervrajzait. Majd megpróbáljuk a „Breuer márkát” bevezetni a globális piacra.
Maximum létszám: 20 fő
Program időpontja: 2017. április 18. (kedd) 15:30

 

 

Program 2: Szubjektív tárlatvezetés Mészáros Blankával
Programsorozatunkon közismert személyek a megszokott művészettörténészi nézőpontból kilépve, személyes történetekkel, saját életükből vett példákkal vagy egy másik művészeti ág bekapcsolásával nyitnak új szemlélődési lehetőséget. Április 18-án, kedden 18:30 órától Mészáros Blanka színésznő kíséri végig a látogatókat a magyar származású, nemzetközi hírű sztárépítész és bútortervező Breuer Marcellt és hét további építész-iparművész munkásságát bemutató kiállításban.
Maximum létszám: 70 fő
Program időpontja: 2017. április 18. (kedd) 18:30

 

 

Program 3: Mondj igent a designra! – építészet és bútortervezés sztorikockával
Hogyan tudod összekapcsolni a 2B ceruzát, skiccpapírt és a fehér köpenyt egy design történetté? Nézd meg a kiállítást, dobj a kockával és légy kreatív! A sztorikocka mindenkinek beindítja a fantáziáját, és ezzel a „mesélő kockával”, csapatmunka keretében elkészítheted a kiállított művészekről szőtt sztoridat.
Versengésmentes együttműködés, gondolkodós, kreatív, design játék az építészek és bútortervezők világáról!
Maximum létszám: 20 fő
Program időpontja: 2017. április 21. (péntek) 15:00