Magyar Nemzeti Galéria | Baselitz. Újrajátszott múlt

Posted on Posted in Kiállítás, Múzeum, Tárlatvezetés, Workshop

Cím: 1014 Budapest, Szent György tér 2.
Honlap: www.mng.hu
Nyitvatartás: Sze – V: 10:00 – 17:45

Kiállítás: Baselitz. Újrajátszott múlt
A Budapest Art Week ideje alatt az egyik legismertebb és legkeresettebb kortárs német képzőművész, Georg Baselitz műveiből látható kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában. A budapesti Goethe Intézet közreműködésével megvalósult kiállítás több mint 80 műalkotást mutat be nemzetközi és hazai köz-, illetve magángyűjteményekből. Nyolc kevésbé ismert nagyméretű festmény és egy szobor közvetlenül a művész műterméből érkezik. A budapesti kiállításon egymás mellé kerülnek Baselitz korai, 1960-as években készült alkotásai a 2005-ben elkezdett Remix című sorozat számos főművével, az 1980-as évekből származó jellegzetes baselitzi fejek és alakok pedig az utóbbi néhány évben született festmények, grafikák és monumentális méretű szobrok figuráival.

Program: Fordított nézőpontból
Bódi Kinga, a kiállítás kurátorának tárlatvezetése a Baselitz. Újrajátszott múlt című időszaki kiállításban.
Maximum létszám: 30 fő
Program időpontja: 2017. április 21. (péntek) 16:00

 

 

Program 2: Szabadsággyakorlat (workshop)

Baselitz munkáiból merítkezve, különböző technikák, anyagok felhasználásával készítjük el saját Baselitz verzióinkat. Azt a fajta felszabadító, gondtalan, könnyed gyermeki megközelítést “gyakoroljuk”, amelyre oly nagy szükségünk lenne a mindennapokban. Nem a “szép” vagy “jó” megoldásokra fókuszálunk, nincs megfelelés, a felszabadító tevékenység izgalmas öröme van jelen, ahogyan Baselitz is érezheti magát munka közben.
Tartja: Zékány Dia képzőművész
Maximum létszám: 12 fő
Program időpontja: 2017. április 22. (szombat) 15:00

 

 

fotó: G-fej, 1987 Jochen Littkemann, Berlin © Georg Baselitz / A festő feje mint virágcsokor I., 1987 Georg Baselitz, Archiv © Georg Baselitz