Pink bestiák és nemes gyűjtemények – galériatúra

Posted on Posted in Vezetett séta

Budapest régi palotanegyede egykor a szalonok világának központja, a műkedvelők fókuszában állt. Az utcákra kihallatszott a klasszikus zeneszó, írók, festők, kritikusok és esztéták beszámolóitól voltak hangosak az estélyek. A rusztikus ám elegáns épületek falai között a mai napig izgalmas művészeti élmények várják az érdeklődőket, igaz, a hagyományostól eltérő formában. A Budapest Art Week túra helyszínein a kiállítások a város és a benne élő ember viszonyait vizsgálja. A festmények által különféle szempontokból láthatjuk az emberi vagy állati testek megjelenését izgalmas építészeti elemek között.
A cARTc Projekt Space (Gregersen Art Point) kiállító terében Végh Júlia ‘Pink Society’ című új anyagát tekinthetjük meg, majd továbbsétálunk a Horánszky utcai A.P.A. Galériához, ahol Verebics Ágnes legújabb festményeit, sorozatait lesz alkalmunk felfedezni. A Bródy Sándor utcai, gyönyörű belső kerttel rendelkező bérházban lévő következő állomásunk a Molnár Ani Galéria lesz Forgács Péter alkotásait bemutató kiállításával.
A Múzeumkertre néző Olasz Intézet Xénia Galériájában Antonio Biasiucci, olasz fotóművész MAGMA munkacímet viselő kiállítási anyagát megtekintve egy másik fotókiállításra vezet majd utunk: a FUGA Galériába, amely Szöllősi-Nagy András és Nemes Judit fotógyűjteményéből mutat be egy nagy ívű válogatást.

Időpont: 2017. április. 22. (szombat) 10:00-13:00
Sétavezető: Dudás Barbara, művészettörténész
Útvonal: cARTc Projekt Space – A.P.A. Galéria – Molnár Ani Galéria – Olasz Intézet – FUGA
Találkozási pont: cARTc Projekt Space (Gregersen Art Point) – 1093 Budapest, Lónyai utca 31.
Túra vége: FUGA – 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.